Nytt arbete, ny blogg

Nu när jag beslutat mig för att lämna Västerbotten och Norrbotten för att flytta ner till huvudstaden tänker jag ta tag i bloggandet igen.

Under de senaste två år, vilket var mina första verksamma i yrket har jag lärt mig otroligt mycket. Min tidigare arbetsplats har tillåtit mig att omsätta alla mina idéer och satsningar. Jag som nyexad fick förtroende att leda skolans satsning på IT i undervisningen, vilket var intressant och givande. Men det jag mest av allt kommer att ta med mig är det som eleverna har lärt mig i klassrummet. Att som lärare vara lyhörd och demokratisk i sin undervisningen att lyssna på deras förslag och upplägg. Det är utmanande för rollen som pedagogisk ledare i ett klassrum; att ha eleverna i centrum.

I och med mitt avsked hade mina elever i år 8 gjort ett fanatiskt bildspel, där jag framstår som en lätt sinnesförvirrad lärare. Detta hade det lyckats att hålla hemligt i flera månader. Bildspelet visades till en cover av Hästpojkens låt Gitarrer & Bas, Trummor & Hat, som även råkar vara ett av de svenska banden jag håller högst. Så mycket för PISA resultaten vad de gäller den svenska skolans kreativitet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s